“Alla aspekter på hälsa hänger samman och är beroende av varandra“
-Holistiskt synsätt-
Livskvalité, livsfilosofi och meningsfullhet är centrala begrepp vad gäller vår hälsa, som formas genom egna erfarenheter, möten och samspel (interaktion). Vilka olika typer av kunskap vi tillägnar oss ligger till grund för vilken självbild vi har.
Dr. Sanna Ehdin har skrivit “Den självläkande människan“ och forskat, skrivit och föreläst om andningens centrala del i kroppens funktioner. Syretillförseln är grundläggande för självläkningen.
Sannas råd för kroppslig och själslig självläkning är att inse själva kärnan att förstå vår egen förmåga till att styra kroppen, de inflytande vi på oss själva har.
Vi behöver ge kroppen rätt förutsättningar, genom regelbunden motion, att andas rätt, medvetna kostval, god sömn tillsammans med kärleksfulla relationer kan vi stärka och aktivera vår självläkande kraft. Vi har också behov av stillhet och ro ibland och hitta rum för återhämtning för balans. Ge plats åt existensfrågor och meningfullhet. Att bli frisk och främja en godhälsa kräver aktiv handling, du kan inte vila dig frisk.
Målet med friskvårdsarbete är att trivas med sig själv, din tillvaro med andra och finna inre balans, en känsla av välbefinnande.
Ett ökat hälsomedvetande är att bry sig om våra levnadsvanor, andra och vår miljö. Friskvården syftar till utvecklingsförmågan att påverka sig själv och sin situation, hantera förändring och problemlösning och se sammanhang. Friskvård ger dig en ökad effektivitet och lägre sjukfrånvaro. Välkänt är även att alkohol, andra droger och rökning har en negativ inverkan på ditt mående.