Gör rotfrukten och grönsaker till huvudingrediens i din måltid för din hälsa och miljön. Utgå ifrån grönsaken och ge dem mer energi och kärlek.
Förbered mellanmålet och planera för energidipp. Ha bra energi nära tillhands. Bra mellanmål kan vara nötter, energiboll, fröknäcke, morötter eller frukt.
Probiotika
Probiotika är mat för de goda bakterierna vi har i våra tarmar, som påverkar både immunförsvar, hälsa och välbefinnande. Dessutom bidrar probiotika till att öka produktionen av magra proteiner och lagrar mindre fett i vävnader. Om du väljer probiotika som kosttillskott var noga med vilka du väljer, Norge har hårda granskningar och det kan vara klokt att välja ett norskt alternativ.
Att baka med surdeg innebär att använda sig av mjölksyrebakterier, ättiksyrebakterier och jästceller. PH värdet förändras i fermenteringen och brödet blir något sur som är positivt för metabolismen, det vill säga matspjälkningen och ämnesomsättningen.
När de goda bakterierna skapas och proteinet/ glutenet bryts ner frigörs näringen. Det finns bra surdegsbröd attt finna i bagerien.
Fett
Välj rätt fett. Alla vegetabiliska omättade fetter innehåller essentiella fettsyror som är nödvändiga för våra inre funktioner. Välj aokado, olivolja, fet fisk och nötter för att få i dig de rätta fetterna.
Några bitar mörk choklad är full av bra fett, E-vitamin, magnesium och antioxidanter som hjälper dig att hålla dig frisk och har en positiv inverkan på blodtryck, cirkulation och kan motverka stress.